Landbrugsdiesel til nettopris

posted in: Billig Olie Aps | 0
Tre årtiers erfaring inden for olie til især landbruget ligger bag – i dag udgør Søren Smidstrup halvdelen af Billig Olie ApS – et ungt oliefirma, der oplever stor succes som leverandør af dieselolie til landbruget og andet erhverv.

Direkte landsdækkende salg af landbrugsdiesel til nettopriser uden fordyrende led og administrationsomkostninger.

Olievirksomheden Billig Olie ApS med adresse i Fredericia er en ung spiller inden for oliesalg, der foruden landbrugsdiesel også omfatter fyringsolie til erhverv og private.

Billig Olie blev startet for syv år siden af Bjarke Kjæhr, der har mange års erfaring som chauffør i oliebranchen. Sidste år udvidede han ejerkredsen, da Søren Smidstrup købte sig ind som ejer af virksomheden.

Søren Smidstrup har et bredt kendskab til branchen, og har i 30 år beskæftiget sig med salg, kontrakt udarbejdelse, leverings- og forsyningsaftaler med private og erhverv i hele oliebranchen.

Det er kort sagt en olie-duo med mange års erfaring og ekspertise, der i dag ejer og driver Billig Olie ApS. Bjarke Kjæhr med ansvaret for drift og transport, mens Søren Smidstrup tager sig af salg og administration.

Erfaring med olie og landbrug

Som landmandssøn og 8. generation på slægtsgården ved Vrigsted nær Stouby, og stort set hele sit voksne liv i oliebranchen, var det langt fra nogen tilfældighed, at 53-årige Søren Smidstrup har valgt gå ind i Billig Olie ApS som medejer.

Og han er sikker på, at der både er, og fremadrettet også vil være, et voksende marked for olie til den rigtige pris.

– Olie er olie. Men vi har næsten ingen omkostninger, og kan derfor sælge olie til nettopriser, konstaterer Søren Smidstrup, der styrer salg, ordrer og administration fra sit hjemmekontor på gården i Vrigsted.

Han tilføjer, at Billig Olie ApS ikke råder over lagerkapacitet, og dermed ikke har omkostninger til dette. Til gengæld samarbejder man med et andet landsdækkende olieselskab og sikrer den direkte adgang til olien.

Fingeren på ”olie-pulsen”

Med næsten 30 år i oliebranchen har Søren Smidstrup både skabt sig et navn og en ekspertise – alt sammen noget, som han mener er afgørende, når man som ny, skal ind på markedet for olie, der i Danmark er kendetegnet af store udbydere og hård konkurrence.

Oliepriserne, prognoser og statistikker følges også hele tiden tæt på computerskærmen, mens ordrer tikker ind til behandling og ekspedition.

Og ellers handler det om opsøgende salg, hvor Søren Smidstrup ikke lægger skjul på, at hans mange år i branchen giver et godt kendskab til både salg, kunder og mulighederne på oliemarkedet.

Og selv om der skal tænkes stort omkring adgang til, og salg af olie, har Billig Olie ApS en anden kvalitet, som Søren Smidstrup fornemmer, landmænd sætter pris på – direkte og nær handel og salg.

– De ved, at de får den samme mand i røret, når de ringer til os. Jeg er med fra start og er med hele vejen, forklarer Søren Smidstrup, der tilføjer at man hos Billig Olie ApS også tilbyder at afdække olie, hvis kunden ønsker det. Kunderne er velkomne til at søge råd eller bare få en god snak. Det er ganske gratis.

Virksomhed i vækst

Billig Olie ApS har oplevet konstant vækst siden starten i 2015. Og trods svingende oliepriser, og trenden væk fra fossile brændstoffer, er Søren Smidstrup overbevist om, at væksten også vil fortsætte i årene der kommer.

– I landbrugssektoren vil der være behov for olie i mange år frem, da det bliver svært at erstatte med alternativer, vurderer han.

Søren Smidstrup vurderer, at væksten både i år og i 2023 forventes at fortsætte i samme hurtige tempo som nu. Og det har sat gang i investeringsplaner – blandt andet en ny oliebil i 2023.

– Og så kunne det på sigt være dejligt, hvis det var muligt at ansætte hjælp til det administrative arbejde, så jeg kunne koncentrere mig 100 procent om salg, lyder ønsket fra Søren Smidstrup.

Opskriften på vækst vil være uforandret – salg af olie til nettopriser, der er muligt på grund af lave omkostninger til administration, lokaler m.m., og ingen uventede gebyrer og tillæg.

Det er ganske enkelt – og Søren Smidstrup vurderer, at landmænd hurtigt kan spare adskillige tusinde kroner årligt.

– En større forbruger kan let spare i omegnen af 50.000 kroner, konstaterer han.

Foto: John Ankersen